Πόσο όμορφο να κάνετε μονοπάτια κήπου με τα χέρια τους με χαμηλό κόστος; 180+ Φωτογραφίες προαστιακών επιλογών από διάφορα υλικά (πλακάκια, πλαστικό, καουτσούκ)

Αν δεν έχετε επιπλέον χρήματα, μπορείτε να εξοπλίσετε μονοπάτια κήπου στη χώρα με χαμηλό κόστος. Μάθετε πώς ακριβώς μπορεί να γίνει αυτό. Όλα τα οφέλη και τις παραλλαγές στο άρθρο μας.

Περιεχόμενο αυτού του άρθρου:

Χαρακτηριστικά επιλογής

Χωρίς μονοπάτια κήπου στη χώρα, πουθενά, και οι κάτοικοι αργά ή γρήγορα καταπατούν στενά μονοπάτια προς την τουαλέτα, στον κήπο, στο μπάρμπεκιου. Μόνο η ποιότητα αυτών των διαδρομών θα είναι πολύ χειρότερη από τις χειροποίητες. Είναι:

 • γρήγορα γεμάτη με γρασίδι - μετά από μια μακρά χειμερινή απουσία, είναι απαραίτητο να επιστρέψετε στο εξοχικό σπίτι, και θα διαπιστώσετε ότι τα μονοπάτια δεν βρίσκονται πλέον στο πράσινο κάτω από την ανάπτυξη.
 • διαβρώνονται από τις βροχές - αξίζει τον καιρό να χαλάσει και αντί για τις πίστες θα έχετε αυλακώσεις γεμάτες με νερό που δεν μπορείτε να περπατήσετε.

Χειροποίητα μονοπάτια κήπου

Χειροποίητα μονοπάτια κήπου

Ακόμη και με ένα μικρό προϋπολογισμό για να κάνετε άνετα κομμάτια απαραίτητα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνετε αυτό.

Θα σας ενδιαφέρει:ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: Μοντέρνα αυλή σχεδίασης τοπίου ενός ιδιωτικού σπιτιού (160+ Φωτογραφίες). Πώς να οργανώσετε και να διακοσμήσετε όμορφα τα χέρια σας

επιστρέψτε στο μενού ↑

Μαζικοί διάδρομοι

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η ομάδα περιλαμβάνει κομμάτια από υλικά χυμένα στο έδαφος. Υπάρχουν δύο τέτοια υλικά, το καθένα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

επιστρέψτε στο μενού ↑

Χαλίκι

Είναι φτηνό, μπορείτε να το βρείτε καθόλου δωρεάν. Τα πλεονεκτήματά του είναι τα εξής:

 • Δεν υπάρχει αποστράγγιση. Χαλίκι περνά τέλεια το νερό, δεν είναι απαραίτητο να ανησυχείτε ότι τα μονοπάτια θα μετατραπούν σε ρέματα, αξίζει να πάμε σε βροχή.
 • Έλλειψη προσοχής. Το χαλίκι διακρίνεται από αξιοπιστία και ανθεκτικότητα. Δεν χρειάζεται να επεξεργαστεί, δεν φοβάται το νερό, αλλαγές θερμοκρασίας, παράσιτα. Μπορεί να βροχή, αλλά αν κάτι ξεχειλίσει σε αυτό, αρκεί να το ανακατέψετε.
 • Εύκολη επισκευή. Εάν συμβαίνει κάτι με το χαλίκι - παραδείγματος χάριν, τακτοποιεί - αρκεί να πασπαλίζουμε ένα νέο χαλίκι έτσι ώστε να αρχίζει να φαίνεται τόσο καλό όσο τη στιγμή της τοποθέτησης.
 • Εύκολη εγκατάσταση. Κάθε υλικό όπως το κεραμίδι θα πρέπει να σχεδιαστεί για να το κάνει όμορφο. Χαλίκι ακριβώς για να χύσει.
 • Η ιδιαιτερότητα των εντύπων. Με τη βοήθεια χαλικιού μπορείτε να κάνετε μια διαδρομή οποιουδήποτε σχήματος.
 • Σκληρότητα. Ακόμη και αν βρέχει, είναι δύσκολο να γλιστρήσει σε ένα χαλίκι μονοπάτι.

Με τη βοήθεια χαλικιού μπορείτε να κάνετε μια διαδρομή οποιουδήποτε σχήματος.

Με τη βοήθεια χαλικιού μπορείτε να κάνετε μια διαδρομή οποιουδήποτε σχήματος.

Αλλά για αυτούς, βέβαια, συνδέονται τα μειονεκτήματα:
 • Μονοτονία. Το χαλίκι είναι κυρίως ως επί το πλείστον γκρι, και αυτό είναι ένα μάλλον θαμπό χρώμα. Θα πρέπει να εφεύρουμε κάτι για να φανεί πιο ενδιαφέρον.
 • Η ταλαιπωρία του περπατήματος. Το χαλίκι είναι απότομο.Εάν βάζετε το ξυπόλητο, η αίσθηση δεν θα είναι ευχάριστη - και στις ελαφριές παντόφλες το καλοκαίρι μπορεί επίσης να είναι δυσάρεστη.
 • Εμπειρίες επεξεργασίας. Χαλίκι - χύδην υλικό. Εάν δεν καλλιεργείτε τη γη κάτω από αυτή από τους σπόρους, από την άνοιξη το χόρτο θα φυτρώνει μέσα από αυτό. Μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι μέρος του σχεδιασμού, αλλά πιο συχνά ενοχλητικό και φαίνεται ακατάλληλο.

Το διοικητικό συμβούλιο
Αντί του χαλικιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θρυμματισμένη πέτρα, θρυμματισμένη φυσική πέτρα, ακόμη και θραύσματα από τούβλα και απορρίμματα ασφάλτου - όλα όσα μπορούν να χυθούν στην τροχιά.
Χαλίκι στο σχεδιασμό του τοπίου

Χαλίκι στο σχεδιασμό του τοπίου

επιστρέψτε στο μενού ↑

Φλοιός

Υλικό πρωτότυπο και φυσικό. Αν πνιγείτε στη χώρα με καυσόξυλα, δεν πρέπει να προκύψουν προβλήματα για να το πάρετε.

Τα πλεονεκτήματά του είναι τα εξής:
 • Φυσικότητα. Στα βάθη του καταπράσινου κήπου, αυτό το μονοπάτι θα φανεί ωραίο.
 • Εύκολη εγκατάσταση και επισκευή. Η χύτευση του φλοιού στο έδαφος είναι εύκολη και η εκχύλιση ενός νέου, εάν συμβεί κάτι στο παλιό, είναι ακόμη πιο εύκολη.
 • Δεν χρειάζεται να μαγειρεύουμε το έδαφος. Η αποστράγγιση του φλοιού δεν είναι απαραίτητη, επιτρέπει την διέλευση της υγρασίας. Και δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε τα ζιζάνια κάτω από αυτό - εμποδίζει τέλεια την ανάπτυξή τους.
 • Εμπλουτισμός εδάφους. Το δέντρο βαθμιαία σαπίζει, προκαλώντας το έδαφος να γίνει πιο γόνιμο - ίσως σε μερικά χρόνια θα είστε σε θέση να φυτέψετε μια ολόκληρη διαδρομή από λουλούδια που θα διακοσμήσουν τον κήπο σας.

Φτηνές και όμορφες - κομμάτια από το φλοιό

Φτηνές και όμορφες - κομμάτια από το φλοιό

Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα:
 • Σύντομη ζωή. Το δέντρο βουίζει από την υγρασία, τρώγεται από παράσιτα. Ένα χρόνο αργότερα, όταν περνάει ο χειμώνας και πέφτει το χιόνι, θα χρειαστεί να ξαναβρεθούν τα ίχνη του φλοιού.
 • Δυσκολία στην εύρεση του σωστού φλοιού. Δεν θα πρέπει να είναι πολύ μικρό, αλλιώς θα γίνει γρήγορα άχρηστο, όχι πάρα πολύ παχύ, διαφορετικά θα είναι δυσάρεστο να περπατήσετε. Ο φλοιός των ρητινών δέντρων δεν θα λειτουργήσει - θα είναι συνεχώς κολλημένος στα παπούτσια.

Το διοικητικό συμβούλιο
Είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε το φλοιό στα βάθη του κήπου, όπου οι άνθρωποι σπάνια περπατούν.
Επιλέξτε τα υλικά για να φαίνονται όμορφα.

Επιλέξτε τα υλικά για να φαίνονται όμορφα.

Θα σας ενδιαφέρει:ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: Παραλλαγές κήπου (245+ Φωτογραφίες) - Πώς να μεταμορφώσετε σε μια πραγματική διακόσμηση; (ξύλο, μέταλλο, πολυανθρακικό)

επιστρέψτε στο μενού ↑

Φυσικά υλικά

Αν αγαπάτε τη φυσικότητα, σίγουρα θα σας αρέσει μία από αυτές τις λύσεις.

επιστρέψτε στο μενού ↑

Χόρτο

Παραδόξως ακούγεται, αλλά κανείς δεν θα σας εμποδίσει να φύτεψετε γρασίδι για γκαζόν στα μονοπάτια. Έχει τα πλεονεκτήματά της:

 • Ομορφιά. Εάν σας αρέσουν τα εθνικά στυλ ή το οικολογικό ύφος, θα σας αρέσουν και τα μονοπάτια του καταπράσινου χορταριού. Φαίνονται ωραία, ασυνήθιστα, προσελκύουν το μάτι.
 • Απλότητα. Κάτω από το χόρτο δεν χρειάζεται η αποστράγγιση - ακόμα και η βάση. Αρκεί μόνο να σκάψουμε το έδαφος, να σκάψουμε τα κρεβάτια και να σπείρουμε τους σπόρους σε αυτό.
 • Ψυχρότητα και ατμόσφαιρα. Το χορτάρι δεν θερμαίνεται σαν άλλα μονοπάτια, και το καλοκαίρι η περιοχή δεν είναι τόσο ζεστή. Επιπλέον, παράγει επιπλέον οξυγόνο - ακόμη και αν δεν είναι πολύ αισθητό στους ανθρώπους, εξακολουθεί να επηρεάζει.

Η επιλογή για τα κομμάτια είναι πολύ διαφορετική

Η επιλογή για τα κομμάτια είναι πολύ διαφορετική

Περιλαμβάνονται επίσης τα μειονεκτήματα:
 • Προβλήματα με προσοχή. Εάν μπορείτε απλά να ξεχάσετε τα περισσότερα μονοπάτια κήπου, τα βάζετε, τότε αυτό δεν θα λειτουργήσει με χόρτο. Πρέπει να κοπεί έτσι ώστε να μην μεγαλώνει, πρέπει να το νερό για να μην υποχωρεί.
 • Σύντομη ζωή. Το γρασίδι πρέπει να σπαρεί και πάλι κάθε χρόνο, επειδή είναι ως επί το πλείστον ένα έτος.

Το διοικητικό συμβούλιο
Μπορείτε να αγοράσετε ειδικά μείγματα για χλοοτάπητες, και μπορείτε να αγοράσετε σπόρους φουρκέτα, λυγισμένο αγρόκτημα, λειχήνες ή bluegrass - είναι επίσης μεγάλη.
Εξετάστε τις λεπτότητες της επιλογής και του στυλ

Εξετάστε τις λεπτότητες της επιλογής και του στυλ

επιστρέψτε στο μενού ↑

Δέντρο

Το υλικό είναι όμορφο, ευγενές και φτηνό, αν δεν χρειάζεστε ακριβές ποικιλίες ή αν ξέρετε πού να το πάρετε.

Τα πλεονεκτήματά του είναι τα εξής:
 • Ομορφιά. Ακόμη και οι ελαφρώς σκοτεινές πίστες παραμένουν όμορφες, για να μην πούμε τίποτα από αυτά που μόλις έχουν τεθεί.
 • Ευκολία. Είναι ωραίο να περπατάς σε ένα δέντρο, αυτό ξυπόλητος, σε παπούτσια.

Τα μειονεκτήματα, ωστόσο, είναι κάπως μεγαλύτερα:

 • Εμπειρίες επεξεργασίας. Για να δουλέψει ένα δέντρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει να προεπεξεργαστεί με ενώσεις από παρασίτων, υγρασία και θερμοκρασιακές μεταβολές. Και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάθε χρόνο.
 • Σχετική ευαισθησία. Ακόμη και με κανονικές θεραπείες, οι ξύλινοι πεζόδρομοι δεν διαρκούν περισσότερο από δέκα χρόνια - η συνεχής επαφή με το έδαφος δεν τους ωφελεί.
 • Η πολυπλοκότητα της περίθαλψης. Για να φανεί το δέντρο καλό, πρέπει να το πλένετε από καιρό σε καιρό.

Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε την άμμο ως μαξιλάρι

Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε την άμμο ως μαξιλάρι

Κάτω από το δέντρο, δεν χρειάζεται να κάνετε επεξεργασία από τα ζιζάνια, αλλά πρέπει να σκεφτείτε την αποστράγγιση και να αφήσετε κενά ή να κάνετε μια ειδική εκροή νερού.

Μπορείτε να βάλετε ένα δέντρο στο έδαφος με διαφορετικούς τρόπους - το αποτέλεσμα θα ποικίλει.

Υπάρχουν:
 • Spila. Ίσως η πιο απλή λύση είναι ότι εάν χρησιμοποιήσετε καυσόξυλα ή εάν έχετε πολύ καιρό να κόψετε κάτι στο οικόπεδο, τότε αρκεί απλά να κόψετε πέντε ίντσες από τον κορμό των στρογγυλών μήτρων. Στη συνέχεια, είναι τοποθετημένα σε ένα μαξιλάρι άμμου και μοιάζουν με ένα στρογγυλό ξύλινο πλακάκι - με το δικό του τρόπο ενδιαφέρον, πρωτότυπο.
 • Ζάρια. Σχεδόν το ίδιο, αλλά πρέπει να κόψετε όχι τον κορμό, αλλά τα διοικητικά συμβούλια, έτσι ώστε να έχετε ορθογώνια του ίδιου μεγέθους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί πλακιδίων, τοποθετώντας τα έξω από γεωμετρικά σχήματα. Φαίνεται περίεργος λόγω του γεγονότος ότι κανένα ζάρι δεν θα επαναλάβει το άλλο - όλοι θα έχουν ένα μοναδικό χρώμα, μοναδικές φλέβες.
 • Πίνακες. Μια απλή λύση, αλλά όμορφη. Τα τραπέζια είναι απλά τοποθετημένα στο μονοπάτι και το μόνο μειονέκτημα του είναι ότι μπορεί να είναι είτε ευθύ είτε καμπύλο κάτω από αυστηρές γεωμετρικές γωνίες.

Μπορεί εύκολα να γίνει από τον εαυτό σας

Μπορεί εύκολα να γίνει από τον εαυτό σας

Το διοικητικό συμβούλιο
Αν έχετε πρόσβαση σε ένα φτηνό δέντρο - τέτοιες διαδρομές θα σας ταιριάζουν. Αλλά για να δαπανήσουν χρήματα γι 'αυτούς δεν αξίζει ιδιαίτερα, έχουν περισσότερα κενά από τα πλεονάσματα.
επιστρέψτε στο μενού ↑

Stone

Αυτή η πέτρα, η οποία μπορεί να βρεθεί σε ολόκληρη τη γη σε τεράστιες ποσότητες. Φυσικά, δεν θα έχετε ένα όμορφο κεραμίδι από αυτό, αλλά και τα κομμάτια μπορεί να φαίνονται πολύ ωραία.

Διαδρομές φυσικού υλικού

Διαδρομές φυσικού υλικού

Τα πλεονεκτήματά του είναι τα εξής:
 • Απόλυτη αξιοπιστία. Η πέτρα δεν φοβάται το νερό, τον άνεμο, τα έντομα, τα τρωκτικά, τις μεταβολές της θερμοκρασίας, τις μηχανικές βλάβες - σε γενικές γραμμές, δεν φοβάται τίποτα και μπορεί να βρεθεί εδώ και αιώνες.
 • Ομορφιά. Η πέτρα είναι όμορφη με τον δικό της τρόπο - της αυστηρής, χαμηλού κλειδιού ομορφιά. Είναι κατάλληλο για τους λάτρεις του μινιμαλισμού, της βουδιστικής φιλοσοφίας και των ανθρώπων που δεν επιδιώκουν την έλξη.
 • Δωμάτιο για φαντασία. Τα κομμάτια αυθαίρετης πέτρας μορφής μπορεί να είναι δύσκολο να αποσυντεθούν έτσι ώστε να φαίνεται καλό. Όσο μεγαλύτερη είναι η ευχαρίστηση όταν λαμβάνεται το αποτέλεσμα.
 • Έλλειψη προσοχής. Η πέτρα πλένει τη βροχή και ο ήλιος στεγνώνει. Και αν χύσετε κάτι σε αυτό, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε ακόμη και επιθετική χημεία.

Η πέτρα δεν φοβάται τον άνεμο, τη βροχή ή τον ήλιο

Η πέτρα δεν φοβάται τον άνεμο, τη βροχή ή τον ήλιο

Τα μειονεκτήματα της πέτρας δεν είναι πάρα πολύ:
 • Βαρύτητα. Ακόμη και κάτω από τα θραύσματα, θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα αξιοπρεπές στρώμα βοηθητικού υλικού, διαφορετικά το μονοπάτι θα πάει απλά στο έδαφος πολύ γρήγορα.
 • Υφή. Αν επιλέξετε μια ομαλή πέτρα, τότε στη βροχή θα είναι ολισθηρό.
 • Μονοτονία. Τα χρώματα της πέτρας είναι τεντωμένα, και δεν υπάρχουν πολλά από αυτά. Εάν σας αρέσουν τα φωτεινά χρώματα, τότε η εύρεση ενός κατάλληλου μεταξύ τους μπορεί να είναι δύσκολη.

Το διοικητικό συμβούλιο
Τα πέτρινα μονοπάτια είναι καλά όπου υπάρχουν πολλά, και μερικές φορές ακόμη και πάει.
Το χρώμα της πέτρας είναι κυρίως τσιγαρισμένο.

Το χρώμα της πέτρας είναι κυρίως τσιγαρισμένο.

Φυσικά υλικά φαίνονται καλά σε όλα τα στυλ - αν και κοντά στην υπερσύγχρονη κατοικία υψηλής τεχνολογίας, για παράδειγμα, δεν έχουν τίποτα να κάνουν.

Θα σας ενδιαφέρει:ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ: Διακοσμήσεις για λουλούδια και διακοσμήσεις λουλουδιών - 210+ (Φωτογραφία) Πρωτότυπα και όμορφα σχέδια

επιστρέψτε στο μενού ↑

Τεχνητά υλικά

Αν τα φυσικά υλικά είναι καλά επειδή είναι φυσικά και πώς μοιάζουν, τότε τα τεχνητά υλικά έχουν και άλλα πλεονεκτήματα.

επιστρέψτε στο μενού ↑

Σκυρόδεμα

Έχει αυτό:

 • Τιμή. Μεταξύ φθηνών υλικών, είναι σχεδόν το φθηνότερο.
 • Απλότητα. Το σκυρόδεμα είναι διακριτικό και μπορεί να χαθεί εντελώς στον κήπο.
 • Αξιοπιστία. Δεν φοβούνται την υγρασία, τις αλλαγές θερμοκρασίας, τα έντομα. Δεν σπάει αν πέσεις κάτι βαρύ πάνω σε αυτό ή προσπαθήσεις να το μεταφέρεις.

Το σκυρόδεμα φαίνεται διακριτικό και εύκολο.

Το σκυρόδεμα φαίνεται διακριτικό και εύκολο.

Τα μειονεκτήματά του σχετίζονται κυρίως με τη διαδικασία χύνοντας:
 • Δυσκολία στην παραγωγή. Η χύτευση μιας συγκεκριμένης διαδρομής για ένα άτομο που δεν έχει κάνει ποτέ αυτό θα είναι δύσκολο από την πρώτη - τελικά, πρέπει να προετοιμάσετε το ίδρυμα, να κάνετε το περίπτερο, να το ανακατεύετε σωστά ...
 • Η δυσκολία επισκευής. Εάν το σκυρόδεμα σπάσει, θα πρέπει να αντικατασταθεί πλήρως.
 • Θαμπή ματιά. Το σκυρόδεμα είναι ως επί το πλείστον γκρι, μπορείτε να το διαφοροποιήσετε μόνο αν χρησιμοποιείτε πρόσθετα υλικά για διακόσμηση.

Το διοικητικό συμβούλιο
Είναι λογικό να γεμίζουμε τα μονοπάτια με σκυρόδεμα σε αυτές τις περιπτώσεις, αν η αισθητική δεν σας ενοχλεί, αλλά αν μπορείτε να οδηγήσετε ένα τρακτέρ κατά μήκος της διαδρομής είναι αρκετά.
Σκυρόδεμα δύσκολο να επισκευαστεί

Σκυρόδεμα δύσκολο να επισκευαστεί

επιστρέψτε στο μενού ↑

Πλαστικά

Το κεραμίδι από πλαστικό εκδίδεται για μεγάλο χρονικό διάστημα και πρακτικά δεν κοστίζει τίποτα. Κάντε το από πολυβινυλοχλωρίδιο, δίνουν διαφορετικές μορφές.

Τα πλεονεκτήματά του είναι τα εξής:
 • Ποικιλία. Το πλαστικό πλακίδιο συμβαίνει διαφορετικά λουλούδια, διαφορετική υφή. Μπορείτε να επιλέξετε από αυτό ατελείωτα.
 • Εύκολη εγκατάσταση. Η διαδικασία τοποθέτησης διαδρομής πλαστικών πλακιδίων είναι παρόμοια με τη διαδικασία τοποθέτησης μωσαϊκού. Ένα στοιχείο είναι τοποθετημένο, ένα άλλο προσκολλάται σε αυτό, και ούτω καθεξής μέχρι να ολοκληρωθεί ολόκληρο το μονοπάτι.
 • Υφή. Πλαστικά πλακίδια είναι ειδικά κατασκευασμένα έτσι ώστε ακόμα και όταν βρέχει, δεν μπορεί να γλιστρήσει επάνω σε αυτό.
 • Αποχέτευση. Κατά κανόνα, στο πλακάκι κάνουν ειδικές τρύπες για την αποστράγγιση του νερού.

Πλαστικά κεραμίδια για κομμάτια

Πλαστικά κεραμίδια για κομμάτια

Το πλαστικό δεν φοβάται την υγρασία, οι αλλαγές θερμοκρασίας, δεν υποφέρουν από έντομα. Δεν είναι απαραίτητο να τον φροντίζετε ιδιαίτερα, αρκεί να μαλακώτε με νερό από μανίκι.

Αλλά έχει και ελαττώματα:
 • Απλότητα. Πλαστικά κεραμίδια εξετάζει την τιμή του και όχι σε κάθε εξοχικό σπίτι θα αποδειχθεί ότι ταιριάζει στη γενική ιδέα.
 • Σύντομη ζωή. Παρά το γεγονός ότι το πλαστικό δεν φοβάται τίποτα, με την πάροδο του χρόνου φθείρεται και γίνεται άχρηστο. Χρειάζονται περίπου πέντε χρόνια.
 • Απώλεια χρώματος. Εάν η διαδρομή βρίσκεται στον ήλιο, με την πάροδο του χρόνου θα εξασθενίσει και θα ξεθωριάσει.

Αντιγραφή πλαστικού ξύλου

Αντιγραφή πλαστικού ξύλου

Θα σας ενδιαφέρει:REVIEW: Κατάλογος λουλουδιών για προσφορά (240 + Φωτογραφίες με ονόματα): Όλοι οι κανόνες για τη δημιουργία απίστευτης ομορφιάς

επιστρέψτε στο μενού ↑

Χρήσιμα υλικά

Εκτός από τα υλικά που πρέπει να αγοράσετε, έστω και φθηνά, ή να περάσετε από τους γνωστούς, υπάρχουν επίσης υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο αγρόκτημα.

επιστρέψτε στο μενού ↑

Ελαστικά

Εάν έχετε ένα αυτοκίνητο, τότε θα πρέπει να είναι πολλά φθαρμένα ελαστικά. Ως εκ τούτου, μπορούν να εφαρμοστούν με χρήσιμο τρόπο.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της λύσης είναι τα εξής:
 • Αποταμιεύσεις. Για να δώσετε μια δεύτερη ζωή σε ένα ήδη εξυπηρετούμενο πράγμα είναι πάντα μια ευχαρίστηση.
 • Υφή. Καουτσούκ τραχύ στην αφή, δεν γλιστρά ακόμα και στη βροχή.
 • Αξιοπιστία. Καουτσούκ φθορά για μεγάλο χρονικό διάστημα - δεν φοβάται την υγρασία, τις θερμοκρασίες σταγόνες, τα παράσιτα.
 • Απλή επισκευή. Αν ένα κομμάτι της διαδρομής αποτύχει, μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί.

Πλακόστρωτος πεζόδρομος στον κήπο

Πλακόστρωτος πεζόδρομος στον κήπο

Φυσικά, έχει τα μειονεκτήματα:
 • Δυσκολίες στο στυλ. Για να τοποθετήσετε τα ελαστικά, πρέπει να κάνετε μια βάση για αυτά, να έχετε αποχέτευση, να κόψετε με το χέρι κάθε ελαστικό ... Θα χρειαστεί χρόνος.
 • Θαμπή ματιά. Όλα τα ελαστικά είναι μαύρα, το χρώμα δεν συμβαίνει. Ως εκ τούτου, τα μονοπάτια στον κήπο θα είναι μαύρα, που δεν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ή όμορφη.

Είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε μια τροχιά ελαστικών - τα ελαστικά κόβονται έτσι ώστε να γίνονται μακρές κορδέλες. Στη συνέχεια, υπάρχουν κάρτες και κορδέλες τους καρφώνονται - από ένα εγκάρσιο πίνακα στο άλλο. Μετά από αυτό, ολόκληρη η δομή τοποθετείται πάνω στο προετοιμασμένο θεμέλιο άμμου.

Το διοικητικό συμβούλιο
Έχει νόημα να κάνετε μια τροχιά ελαστικών μόνο εάν εσείς ή κάποιος από στενούς συγγενείς έχετε αυτοκίνητο. Διαφορετικά, για να λάβετε νέα ελαστικά αντικατάστασης, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα.
επιστρέψτε στο μενού ↑

Πλαστικά μπουκάλια

Εάν είστε συνηθισμένοι να πιείτε λεμονάδα ή μεταλλικό νερό, τα μπουκάλια δεν μπορούν να πεταχτούν, αλλά να προσαρμοστούν ως υλικό για την πίστα. Τα πλεονεκτήματα είναι τα εξής:

 • Αξιοπιστία. Το πλαστικό, από το οποίο κατασκευάζονται τα μπουκάλια, δεν φοβάται τίποτα. Μπορεί μόνο να λυγίσει λίγο κατά τη διάρκεια των ετών λειτουργίας, αλλά σίγουρα δεν σήψη.
 • Ανθεκτικότητα. Μια πλαστική αποσύνθεση μπουκαλιών διαρκεί αρκετές δεκαετίες. Είναι επιβλαβής για τη φύση, αλλά για ένα άτομο που αποφάσισε να κάνει ένα μονοπάτι από τα μπουκάλια για τον εαυτό του, είναι χρήσιμο - θα εξυπηρετήσει για πολύ καιρό.
 • Εφέ μασάζ. Περπατώντας στα προεξέχοντα πυθμένα των μπουκαλιών είναι χρήσιμο για την αποφυγή των πλατύφυλλων.
 • Εύκολη επισκευή και συντήρηση. Αν ένα από τα μπουκάλια καταστραφεί έντονα, μπορεί να αντικατασταθεί. Και δεν χρειάζεται να τα πλένετε παρά μόνο αν έχετε ρίξει κάτι βρώμικο.

Λίγη φαντασία και να πάρετε μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Λίγη φαντασία και να πάρετε μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Και, κατά συνέπεια, τα μειονεκτήματα:
 • Θέτοντας πολυπλοκότητα. Κάθε φιάλη πρέπει να είναι γεμάτη με άμμο και ερείπια, το καθένα πρέπει να είναι θαμμένο χειροκίνητα - αυτό απαιτεί χρόνο και προσπάθεια.
 • Θαμπή ματιά. Τα μπουκάλια φαίνονται καλά στην τιμή τους - δηλαδή, φθηνά. Για να τους δώσουμε μια όμορφη θέα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε.

Η τεχνολογία κατασκευής του στίβου είναι πολύ απλή.

Η άμμος και η θρυμματισμένη πέτρα χύνεται σε κάθε φιάλη για βάρους. Στη συνέχεια, τα μπουκάλια σκάβουν στο έδαφος όπου η διαδρομή θα είναι, από κάτω προς τα πάνω, σε μικρή απόσταση η μία από την άλλη. Από πάνω, όλα αυτά είτε χύνεται με άμμο είτε χύνεται με σκυρόδεμα για να σχηματίσει μια σχετικά επίπεδη επιφάνεια.
Μίνι κομμάτια - όμορφα και δημιουργικά

Μίνι κομμάτια - όμορφα και δημιουργικά

Το διοικητικό συμβούλιο
Για να δώσετε στις φιάλες μια πιο ενδιαφέρουσα εμφάνιση, μπορείτε να τις γεμίσετε με έγχρωμη άμμο.
Καπάκια τρίτων - φιαλών. Έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:
 • Αξιοπιστία. Όπως κάθε πλαστικό, δεν υποφέρουν από νερό, ζέστη, κρύο ή παράσιτα.
 • Ανθεκτικότητα. Όπως οι πλαστικές φιάλες αποσυντίθενται για δεκαετίες.
 • Φωτεινότητα. Με τη βοήθεια καλύμματος μπορείτε να σχεδιάσετε εικόνες ή μοτίβα που θα φαίνονται ενδιαφέροντα και πρωτότυπα.

Πλαστική επιλογή κάλυψης

Πλαστική επιλογή κάλυψης

Υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα:
 • Θέτοντας πολυπλοκότητα. Θα χρειαστεί να προσπαθήσετε να βγάλετε τουλάχιστον κάτι από τα καλύμματα - αυτή η διαδικασία είναι σαν να σηκώσετε ένα μωσαϊκό και μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες ή και εβδομάδες.
 • Δυσκολία προετοιμασίας. Είναι απαραίτητο όχι μόνο να προετοιμαστεί η βάση άμμου, αλλά και να τοποθετηθεί σκυρόδεμα στο οποίο θα τοποθετηθούν τα καλύμματα. Και θα πρέπει να γίνεται με συνέπεια, σταδιακά, αλλά περισσότερο από πενήντα εκατοστά για να συμπληρώσετε τη φορά, αλλιώς το σκυρόδεμα θα στεγνώσει προτού να έχετε χρόνο να βάλετε κάτι.

Αυτή η μέθοδος τοποθέτησης είναι μάλλον ενοχλητική.

Αυτή η μέθοδος τοποθέτησης είναι μάλλον ενοχλητική.

Το διοικητικό συμβούλιο
Κάτω από τα πλαστικά καλύμματα είναι καλό να ξεχωρίσετε ένα μονοπάτι κατά μήκος του οποίου λίγοι άνθρωποι περπατούν και από τους οποίους δεν είναι δυνατό να βιαστούμε. Στη συνέχεια, θα είναι μια δημιουργική διαδικασία και χαλάρωση, δεν είναι καθόλου βιαστικά.

Θα σας ενδιαφέρει:ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: Διαδρομές στη χώρα από πλακόστρωτες πλάκες - Σχεδιάστε μια όμορφη αυλή (120 + Φωτογραφίες)

επιστρέψτε στο μενού ↑

Νουάν

Εκτός από τα υλικά, αξίζει επίσης να αναφερθούν οι κανόνες με τους οποίους γενικά ορίζονται οι διαδρομές:

 • Ευκολία. Το μονοπάτι πρέπει να είναι άνετο για να περπατήσει και αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από το πώς φαίνεται από την πλευρά. Επομένως, ο καλύτερος τρόπος να προσδιοριστεί πού πρέπει να είναι είναι να επιτρέπεται στους κατοίκους του χώρου να τραβούν κομμάτια σε αυτό, και στη συνέχεια να τα γεμίζουν ή να τα γεμίζουν.
 • Στερεότητα. Τα μονοπάτια δεν πρέπει να είναι ίσια - αν, φυσικά, δεν θέλετε να κάνετε κάτι σαν ένα αγγλικό πάρκο. Πρέπει να είναι φανταστικά. Έτσι φαίνονται πολύ πιο όμορφα.
 • Πλάτος. Δεν πρέπει να είναι λιγότερο από εβδομήντα εκατοστά, αλλιώς και δύο άτομα δεν θα είναι σε θέση να διασκορπιστούν στο μονοπάτι και φυσικά τίποτα δεν θα περάσει από αυτό.
 • Τοποθεσία Τα μονοπάτια θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη από 1,5 μ. Από τα πλησιέστερα δέντρα - ή τα κλαδιά θα πρέπει να είναι δεμένα, έτσι ώστε να είναι εύκολο να περάσετε κάτω από αυτά.
 • Καμπύλες. Καθόλου υποχρεωτική - οι διαδρομές από χόρτο ή ξύλο μπορούν να γίνουν χωρίς αυτές. Αλλά για τα χύμα υλικά που απαιτούνται. Διαφορετικά, όλο το χαλίκι ή όλο το φλοιό θα εξαπλωθεί γρήγορα γύρω από τον κήπο.
 • Σμήρωση. Είναι καλύτερα να βάζετε κομμάτια το φθινόπωρο, λίγο πριν την εμφάνιση των βροχών. Ένας τέτοιος περίεργος χρόνος οφείλεται στο γεγονός ότι το χειμώνα το μονοπάτι θα συρρικνωθεί και θα είναι πιο κατάλληλο για περπάτημα. Αλλά αυτός ο κανόνας δεν ισχύει για το φλοιό και το γρασίδι.
 • Υφή. Εάν υπάρχουν ηλικιωμένοι που ζουν στο οικόπεδο, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην υφή των κομματιών. Δεν πρέπει να επιτρέπεται να γλιστρήσουν.

DIY μωσαϊκό κήπου

DIY μωσαϊκό κήπου

Τα ίχνη για ένα μικρό κόστος μπορεί να φαίνονται εξαιρετικά - το κύριο πράγμα είναι να προσεγγίσουμε δημιουργικά το έργο, πώς να σκεφτούμε ένα σχέδιο προτού φτάσετε στην επιχείρηση και μην ξεχάσετε την ακρίβεια.

Μην εργάζεστε στη βροχή, μην ξεχνάτε τα σημαντικά στάδια της εργασίας, μην ρίχνετε τα πάντα στα μισά του δρόμου. Και - απολαύστε τη διαδικασία. Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα.

επιστρέψτε στο μενού ↑

VIDEO: Πώς να κάνετε ένα μονοπάτι κήπου, ενώ πολύ προϋπολογισμό;

Διαδρομές κήπου

Επιλογές χαμηλού κόστους

επιστρέψτε στο μενού ↑

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (περισσότερες από 180 φωτογραφίες)

9 Συνολικό σκορ
Διαδρομές κήπου, που είναι ωραίο να περπατήσετε

Μπορείτε εύκολα και οικονομικά να κάνετε μονοπάτια κήπου με τα δικά τους χέρια. Η ποικιλία των υλικών χαμηλού κόστους είναι τεράστια: από χαλίκια έως πλαστικά καλύμματα. Επιλέξτε το είδος που θα ευχαριστήσει το μάτι σας. Αφού ελέγξετε τις πληροφορίες, αφήστε τα σχόλιά σας με επιχειρήματα στα σχόλια. Θα είναι χρήσιμα σε άλλους αναγνώστες. Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς. Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας. Εκτιμούμε κάθε κριτική σας και το χρόνο σας.

Συνάφεια των πληροφοριών
9.5
Διαθεσιμότητα της εφαρμογής
8.5
Δημοσιοποίηση θεμάτων
9
Αξιοπιστία των πληροφοριών
9
Πλεονεκτήματα
 • μπορείτε να καταλήξετε και να ενσωματώσετε κάτι πραγματικά πρωτότυπο - ακόμα κι αν είναι ένα μονοπάτι για το καπάκι, που έχει διαμορφωθεί με τη μορφή ενός περίπλοκου μοτίβου.
 • μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα - ειδικά αν χρησιμοποιείτε τη βοήθεια φίλων ή εφαρμόζετε παλιά παλαιά σκονισμένα μπουκάλια με ελαστικά.
 • Μπορείτε να απολαύσετε τη διαδικασία της εργασίας με τα χέρια σας - για τους περισσότερους ανθρώπους που εργάζονται στο γραφείο, αυτή η δυνατότητα είναι μια σπανιότητα που μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα εξαιρετικό υπόλοιπο από την καθημερινή ζωή.
Μειονεκτήματα
 • πρέπει να ξοδέψετε χρόνο, ενέργεια και, κατά πάσα πιθανότητα, χρήματα - εκτός αν, φυσικά, δεν έχετε τους κατάλληλους φίλους.
 • οι χαμηλού κόστους διαδρομές δεν φαίνονται τόσο κομψές όσο ακριβές και δεν μπορούν να χωρέσουν παντού.
 • κάνετε κάτι με τα δικά σας χέρια - μια κατοχή που απέχει πολύ από το να είναι κατάλληλη για όλους.
Προσθέστε την κριτική σας

Θα χαρούμε και τη γνώμη σας

Αφήστε μια απάντηση

Η συνολική σας βαθμολογία

el2.decorexpro.com - Ημερήσιο περιοδικό για το σχεδιασμό, την αρχιτεκτονική, το εσωτερικό σχεδιασμό

Δωμάτια

Αυλή και κήπο

Σχεδιασμός